Werkgevers wijzen CAO Binnenvaart af

Gerelateerde CAO
Binnenvaart (Verlopen)

De werkgeversorganisatie CBRB weigert de handtekening te zetten onder de verlenging van de huidige CAO Rijn- en binnenvaart. Daarover werd in januari al een principeakkoord bereikt na intensief onderhandelen.


Het bestuur van het Centraal Bureau Rijn- en Binnenvaart (CBRB) negeerde vandaag de handtekening onder het eerder bereikte principeakkoord over een verlenging van de huidige CAO tot 1 oktober. Die handtekening had de daartoe bevoegde onderhandelingsdelegatie van het CBRB eind april geplaatst. Daardoor is de loonsverhoging met 2,25 procent per 1 april ineens ongewis. Ook afspraken over de gemiddelde werkweek van maximaal 48 uur zijn daardoor niet geborgd.


Werkgevers onderling verdeeld
Volgens CNV onderhandelaar Heins kunnen de partijen binnen de CBRB - rederijen en eigen schippers - het onderling niet eens worden. Hij vindt dat de sector dringend behoefte heeft aan vangnetten qua arbeidsvoorwaarden. Met duidelijke arbeidsvoorwaarden schetst de sector voor nieuwkomers het beeld van een bedrijfstak waar onder gunstige voorwaarden kan worden gewerkt. Dat ontbreekt nu volgens hem, terwijl de sector juist behoefte heeft aan instroom van jonge mensen.

Bron: CNV Bedrijvenbond, 5 juni 2007. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 
 

 
 
Loading...