Stakingsmelding: Xerox

Gerelateerde CAO
Xerox
Morgen staken werknemers van Xerox twee uur lang  om 3 procent meer loon af te dwingen en een verbetering van de positie van uitzendkrachten.

De CAO-onderhandelingen liepen gister stuk op het grote verschil tussen het bod van Xerox en de wensen van de bonden, zegt Ger Klinkenberg, bestuurder van FNV Bondgenoten, “Xerox wil dat mensen twee vakantiedagen inleveren en stelt daar een loonbod van 1,25 procent over twee jaar tegenover. FNV wil 3 procent meer loon en een verbetering van de positie van uitzendkrachten. Van de 850 werknemers werken er zo'n 350 op basis van een tijdelijk contract.

Later deze week staat nog een staking van 8 uur gepland, zegt Klinkenberg. "Mocht dat niet helpen, gaan wij verder met een 24-uursstaking.

Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.
Bron: BNR, 25 februari 2014. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...