Eindbod CAO Pluimvee 2013

Gerelateerde CAO
Pluimvee
Looptijd
2013

Loonmutaties
Een loonsverhoging van 1,5 procent op de feitelijke lonen, met ingang van 1 juli 2013 of per periode acht.

Arbeidsvoorwaarden
- Afspraken over inleveren van dagen bij een standstill vanwege een dierziekte.
- Verlenging van dagvenster.
- Instroomschalen voor nieuwe werknemers.

De instroomschalen zijn bedoeld om nieuwe werknemers de kans te geven om een MBO 2 opleiding te volgen. Er zijn twee fases:

Fase 1
Een contract van zes maanden met het minimumloon, een werkweek van 40 uur (vijf dagen), inzetbaar op maandag tot en met zaterdag. Op zaterdag wordt de zaterdag-toeslag betaald. Als het fase 1 contract niet leidt tot een contract in fase 2, dan zal de werkgever het tegoed aan ADV uren storten in het Fonds Collectieve Belangen voor de Pluimveeverwerkende Industrie. Van dit geld zal gebruikt worden voor scholing.

Fase 2
Een contract van twaalf maanden. In deze periode zal de werknemer in de gelegenheid worden gesteld om een training en/of opleiding te volgen met de mogelijkheid tot het verkrijgen van een startkwalificatie (MBO 2 opleiding). Beloning minimumloon, werkweek 40 uur, inzetbaar op zaterdag. Als het arbeidscontract tussentijds worden verbroken, dan worden de ADV uren minus de kosten van de opleiding gestort in het Fonds Collectieve Belangen voor de Pluimveeverwerkende Industrie. Lukt het de werknemer niet de opleiding af te ronden binnen twaalf maanden, dan kan dit contract worden verlengd met zes maanden, als men zich voldoende heeft ingespannen om de opleiding te volgen.

Als de nieuwe werknemer de opleiding succesvol heeft afgerond, dan zal er een contract voor onbepaalde tijd worden aangeboden. De werkgever kan alleen met zwaarwegende redenen afzien van het aanbieden van een vast contract. De redenen moeten dan schriftelijk aan de werknemer worden medegedeeld. Dit kan bijvoorbeeld zijn als er een grote vermindering van werk is, door bijvoorbeeld het verlies van enkele belangrijke klanten.

Fase 1 kan worden overgeslagen als de werknemer al bekend is, omdat hij/zij al via een uitzendbureau heeft gewerkt. Het is niet de bedoeling dat deze periode een jaar duurt.
Bron: CNV Vakmensen, 11 juli 2013. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...

Loading...