Eindbod CAO Waterbouw 2013-2014

Gerelateerde CAO
Waterbouw
Looptijd
De CAO heeft een looptijd van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2014.

Loonsverhogingen
De CAO-lonen zullen per 1 april 2013 worden verhoogd met 1%.

Arbeidsvoorwaarden
- De structurele eindejaarsuitkering blijft in 2013 ongewijzigd vastgesteld op 2,5% over het bruto jaarloon en zal op 31 december 2013 worden uitgekeerd.
- Partijen zijn overeengekomen dat de tarieven voor vergoedingen zoals genoemd in de artikelen 18, 34, 35 en 39 worden verhoogd met 1% per 1 april 2013.
- In het kader van de werkkostenregeling hebben partijen afgesproken dat artikel 57 van de cao zal worden aangepast conform het hiertoe gedane tekstvoorstel van het FNV.
- De volgende verplichte snipperdagen zijn aangewezen in het vakantiejaar 2013/2014: 28, 30 en 31 december 2013.
- Zoals is bepaald in de cao in artikel 42 lid 1 is de werkgever geen loon verschuldigd over de tijd dat de werknemer de bedongen arbeid niet heeft verricht. Partijen hebben afgesproken dat in het geval de overeengekomen arbeid niet is verricht door een oorzaak die in redelijkheid voor rekening van de werkgever komt, de werknemer maximaal vier weken 100% van het vast overeengekomen loon ontvangt, inclusief het gemiddelde over de laatste 13 weken direct voorafgaand aan deze periode ontvangen toeslagen en overwerkvergoedingen van het dienstverband. Deze uitkering bedraagt maximaal het niveau van het maximumloon in de zin van artikel 17 van de Wet financiering sociale verzekeringen. Indien de beschreven situatie na vier weken voortduurt, zal de beloning conform artikel 32 lid 2 worden toegepast.
- Indien de werknemer een deskundigenoordeel bij arbeidsongeschiktheid vraagt bij het UWV, zullen de kosten daarvan door de werkgever worden vergoed.
- Participatie van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De afspraak uit de vorige cao wordt voortgezet. De twee grote bedrijven in de sector gaan wederom een inspanningsverplichting aan om elk vijf werknemers in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt (Wajongers). Het gaat hierbij om functies aan de wal of kantoor, niet aan boord van schepen.
- Partijen gaan in constructief overleg met het pensioenfonds de mogelijkheden tot oplossingen onderzoeken indien het AOW-gat niet door overheidsmaatregelen geheel of gedeeltelijk wordt gerepareerd.

Bron: CNV Vakmensen, 4 juli 2013. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...