Staking bij PostNL

Gerelateerde CAO
PostNL Pakketten
De Financiële Telegraaf (DFT.nl) meldt dat bij een sorteercentrum van PostNL in Amsterdam-Sloterdijk op dinsdagochtend 25 juni een wilde staking is uitgebroken.

Onvrede over nieuwe tarieven
De stakers, voornamelijk ZZP’ers, zijn ontevreden over de nieuwe tarieven die PostNL wil invoeren. Volgens een woordvoerder van de actievoerders zou PostNL een tariefverlaging willen doorvoeren van tussen de 20 en 30%. Bovendien zouden de kleine zelfstandigen worden gedwongen om ander materieel aan te schaffen, vanwege een nieuwe werkmethode bij hun opdrachtgever.

Nieuwe routes met nieuwe tarieven
Of de staking gevolgen heeft voor de bezorging was nog niet bekend. "We zullen met de subcontractors in gesprek gaan om te kijken of de pakketjes alsnog bezorgd worden", zegt een woordvoerder. Volgens zijn toelichting wordt er vanwege een reorganisatie en verhuizing van het depot gewerkt aan nieuwe routes. En dat heeft betrekking op deze onderaannemers die de ritten uitvoeren. Daarbij worden ook tarieven aangepast.

Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.
Bron: DFT.nl, 25 juni 2013. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 

Loading...