Doorstart NVUB met nieuwe uitzend CAO: ContinuFlex

Gerelateerde CAO
ContinuFlex

Rendert Algra, voormalig voorzitter van vakbond De Unie, is de nieuwe voorzitter van de branchevereniging NVUB.


De NVUB maakt een nieuwe start, met een nieuw bestuur en een nieuwe Uitzend CAO. Deze nieuwe CAO moet op 1 januari 2013 ingaan.


ContinuFlex
De NVUB zal op 20 augustus in een persconferentie uitleggen hoe de basis is voor de nieuwe Uitzend CAO, geheten ContinuFlex.


Algra: "Dit is de CAO waar de branche en de politiek nú op zitten te wachten. In het huidige economisch getij is het risicovol om personeel aan te nemen. Werkgevers zoeken daarom maximale flexibiliteit in arbeidscontracten. Voor personeel betekent dat onzekerheid en weinig bescherming. Die tegenstelling zorgt in toenemende mate voor een verlammende situatie op de arbeidsmarkt. En verlamming is het laatste wat we nu nodig hebben."


Bremmer: "We houden het nog even voor onszelf"
Paul Bremmer, een van de ontwerpers van de nieuwe CAO: "We houden nog even voor onszelf wat de precieze constructie is van de CAO, maar onze pay-off zegt eigenlijk alles: van baan- naar werkzekerheid. Daarnaast is het zo dat de CAO zoals we 'm nu hebben nog niet in beton is gegoten. We willen juist de laatste 20% invullen in overleg met de markt en de politiek. Daarom organiseren we begin september een symposium waarin we de contouren bespreken, en samen de fine-tuning willen doen." Eind november zullen we de CAO presenteren. Per 1 januari 2013 is de CAO actief."


Johan Zwemmer
Naast Algra en Bremmer zijn ook Twan Sprenkels en Johan Zwemmer bestuurslid. Sprenkels is voormalig bestuursvoorzitter van ROC Deltion College en zal zich binnen de NVUB richten op opleidingen en loopbaanbegeleiding. Zwemmer is advocaat bij Boekel en Neree en promoveert dit najaar op het thema 'Pluraliteit van werkgeverschap'.


De NVUB stelt ongeveer 80 leden te hebben.

Bron: NVUB Persbericht, 3 juli 2012. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 

Loading...