Principeakkoord CAO Bouw 2012

Gerelateerde CAO
Bouw en Infra | Bouwbedrijf
Looptijd
De looptijd is van 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012.

Loonsverhogingen
Werknemers kunnen per 1 april een loonsverhoging van 1,0 procent verwachten.
Daarnaast ontvangen zij per april een vitaliteitsuitkering van 0,25 procent (bovenop de reeds uitgekeerde werkgeversbijdrage levensloop van 1,25 procent in januari 2012).
Op 1 augustus ontvangen werknemers een loonsverhoging van 0,75 procent.


Arbeidsvoorwaarden
- Er komt er een verbod op nuluren contracten.
- Partijen gaan onderzoek doen naar de gevolgen van payrolling, de inhuur van buitenlandse werknemers en schijnconstructies.
- Afgesproken is dat notoire ‘ontduikers’ van de CAO hogere boetes krijgen.
- De kilometervergoeding wordt verhoogd naar 0,32 euro per kilometer.
- Nieuw is een woon-werkverkeer regeling voor uta-werknemers.
- De arbeidstijden volgens de cao blijven van toepassing. De huidige cao-bepaling die het opsparen van uren mogelijk maakt, wordt uitgebreid. Ook is afgesproken dat werken op zaterdagen voor onderhoud- en reparatiewerkzaamheden mogelijk is onder strikte voorwaarden en tegen een toeslag van 50 procent. Hier staat een vrije dag doordeweeks tegenover.
- Afgesproken is dat verplaatsingssnelheid binnen de reisurenregeling wordt verhoogd van 50 naar 60 km/u. Dit betekent een iets lagere reisurenvergoeding voor werknemers.
- Het huidige opleidingsstelsel is te duur geworden om als zodanig in stand te houden. Partijen zijn daarom overeengekomen dat voor nieuwe leerlingen de schooldag niet meer wordt doorbetaald. Scholing overdag blijft nu het uitgangspunt. Oudere leerlingen kunnen echter ook kiezen voor avond- of zaterdag onderwijs.

Bron: FNV Bouw, 26 maart 2012 en FNV Bouw, 24 maart 2012 via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 

Loading...