Staking Douwe Egberts

Gerelateerde CAO
Douwe Egberts
Medewerkers van Douwe Egberts/Sara Lee voeren vandaag actie tegen de nieuwe cao-voorstellen, onder het motto 'Dag van DE waardering'.

Volgens vakbond CNV wil het bedrijf onder andere de adv-dagen schrappen, het aantal vakantiedagen terugbrengen naar 25 en de eindejaarsuitkering afschaffen. Ook worden oudere medewerkers (55+) niet langer ontzien bij zware en onregelmatige arbeid.

De medewerkers van DE in Utrecht gingen om 10.00 uur en 15.00 uur naar buiten om ketelmuziek te maken en een ‘vakbondsbakkie’ te doen. “We willen echt dat Sara Lee/DE een streep haalt door de cao-voorstellen die de onderneming nu op tafel heeft gelegd. Anders kan ik nu al voorspellen dat onze leden op korte termijn actie willen voeren. En ik snap dat. De voorstellen van DE zijn hier en daar echt schandalig en een bizarre uitholling van arbeidsvoorwaarden.”, aldus onderhandelaar Peter Böeseken van CNV Vakmensen.


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Bron: CNV, 6 juni 2011. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...

Loading...