FNV kritisch over NVUB

Gerelateerde CAO
ContinuFlex
De FNV heeft zich kritisch uitgelaten over de cao die het Alternatief Voor Vakbond (AVV) heeft afgesloten met de NVUB, een nieuwe vereniging van uitzendbureaus. De arbeidsvoorwaarden voor uitzendkrachten zijn weer verder versnipperd, zonder enige verbetering.

Het is de eerste cao die het AVV afsluit. De Nederlandse Vereniging van Uitzend- en Bemiddelingsbedrijven is afgescheiden van de NBBU. De veertig bedrijven weigeren zich te conformeren aan de externe controle die hoort bij het fraudebestrijdingssysteem NEN 4400-1, maar vindt toezicht door de eigen accountant voldoende.


Rotte sector
“Bedenk je dan wat voor een rotte sector dit is”, benadrukt Marcel Nuyten, vakbondsbestuurder. “De naleving van de cao in de uitzendbranche is een groot probleem. Als dit de eerste cao van de AVV is, dan levert die club wel meteen een groot brevet van onvermogen.” Het CWI constateerde dinsdag nog na een onderzoek dat één op de vijf uitzendbureaus rommelt met illegale arbeid.


Vast contract
In de nieuwe cao, waarin FNV Bondgenoten dus geen partij is, is afgesproken dat uitzendkrachten na een jaar een vast contract krijgen. Daar staat tegenover dat deze contracten voor onbepaalde tijd vervolgens veel gemakkelijker te ontbinden zijn. De werkgever hoeft het ontslag slechts tijdig aan te kondigen.

Bron: FNV, 22 september 2006. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 
 

 
 
Loading...