NVUB: een nieuwe brancheorganisatie

Gerelateerde CAO
ContinuFlex
Het Alternatief voor Vakbond (AVV), een bond die onder meer de arbeidsvoorwaarden van jongeren, flexwerkers, freelancers en kleine zelfstandigen wil verbeteren, heeft zijn eerste CAO afgesloten samen met de Nederlandse vereniging van uitzend- en bemiddelingsbedrijven (NVUB), een onlangs opgerichtte brancheorganisatie van ongeveer veertig kleine en middelgrote uitzendbureaus.

Deze CAO verschilt van andere CAO's in de uitzendbranche, omdat uitzendkrachten sneller een contract voor onbepaalde tijd krijgen aangeboden.


Sociale zekerheid
Zo’n 50 a 60 % van de uitzendkrachten vindt via het uitzendwerk een baan bij de inlener. Van de overigen krijgt een heel klein gedeelte een vast contract bij het uitzendbureau, het overgrote deel blijft hangen in een draaideurconstructie, waardoor ze nooit sociale zekerheid opbouwen. Het is speciaal met het oog op deze kwetsbare groep dat zij een CAO hebben afgesloten.


Flexibiliteit
Het AVV en de NVUB hebben verder afgesproken dat de contracten voor onbepaalde tijd gemakkelijker kunnen worden ontbonden dan een regulier vast contract. Als de opdracht is afgelopen, wordt de werknemer ontslagen, maar de werkgever moet wel tijdig aangeven dat het project erop zit. Ook krijgt de uitzendkracht een maand salaris mee. De CAO zal vanaf 1 januari 2007 gelden voor ruim tienduizend uitzendkrachten.

Bron: NVUB, 19 september 2006. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...

Loading...