Principeakkoord CAO Albert Heijn distributie-organisatie 2010-2012

Gerelateerde CAO
Albert Heijn Logistics
Looptijd
15 oktober 2010 t/m 15 oktober 2012

Loonmutaties
De werknemers krijgen in die periode tweemaal een loonsverhoging van 2 procent, een per 1 januari 2011 en een per 1 januari 2012.

Arbeidsvoorwaarden

Bestuurder Marcel Nuyten van FNV Bondgenoten: “Dit akkoord ligt er dankzij de tomeloze inzet van de werknemers bij de acties. Zij hebben AH laten zien dat zij betrokken zijn bij het bedrijf - dat zij ook het huismerk van AH zijn. Hiervoor verdienen ze waardering en dus een goede cao. Flexbanen worden vaste banen. De bond is ook met AH overeengekomen dat het huidige aantal banen bij de DC's intact blijft; voor elke werknemer die vertrekt komt er dus een nieuwe terug. Het gaat dan om gelijkwaardige banen. Daarnaast krijgen 200 mensen met een contract voor bepaalde tijd of uitzendcontract een vaste aanstelling.


Een ander belangrijk punt voor de actievoerders was de inzet van uitzendkrachten in de DC's. Daarover is afgesproken dat AH en FNV Bondgenoten uiterlijk 1 april 2011 een duurzame oplossing vinden. Nuyten: “Laat wel duidelijk zijn dat we hier bovenop gaan zitten. Ligt er 1 april geen afspraak over een brede kwaliteitsagenda, dan gaan we AH keihard houden aan de norm van maximaal 23 procent uitzendkrachten die nu in de cao staat.”

Bron: FNV Bondgenoten, 18-12-2010. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...