Stakingsmelding: Distributiecentra Albert Heijn

Gerelateerde CAO
Albert Heijn Logistics
Werknemers van de distributiecentra van Albert Heijn gaan staken. De actiebereidheid onder de werknemers is groot, meldt CNV Dienstenbond. Het ultimatum dat de vakbonden hadden gesteld liep vrijdag om 14.00 af, waarna de eerste werkonderbreking in het distributiecentrum in Pijnacker van start ging. Op andere centra gingen werknemers naar buiten, zegt bondsbestuurder Wessel Breunesse.

Meer flexibel personeel

Albert Heijn wil het vaste personeel flexibeler kunnen inzetten. CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en hun leden willen in ruil daarvoor meer werkzekerheid en driehonderd vaste banen erbij. Bij de acht distributiecentra werken 3300 mensen, van wie er 1500 op flexibele basis of als uitzendkracht werken.

Volgens de bonden zijn veel vaste werknemers bang op de langere termijn hun baan te verliezen en vrezen verslechtering van de arbeidsvoorwaarden. Momenteel wordt op een aantal van de zes distributiecentra van Albert Heijn meer dan de helft van het werk uitgevoerd door uitzendkrachten, zegt Breunesse.

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Bron: CNV Dienstenbond, 10 december 2010. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...