Onderhandelingen CAO Payroll stilgelegd

Gerelateerde CAO
VPO | Payroll
De nieuwe CAO Payroll staat op de tocht, melden FNV en CNV woensdag aan het Financieel Dagblad. De onderhandelingen zijn stilgelegd.

De vakbonden eisen dat payroll-medewerkers in dienst blijven bij het bedrijf waar ze werken, en dezelfde rechten hebben als het 'eigen' personeel. Nuyten (FNV): "Als de VPO (Vereniging van Payrollondernemingen) niet akkoord gaat dan hebben we een probleem. Mogelijk is hiermee de nieuwe CAO van de baan."

Arbeidsvoorwaarden
Nuyten: "In meer dan 60% van de gevallen gelden slechtere arbeidsvoorwaarden dan bij de inlener. Dat was niet de afspraak".

Eisen
De vakbonden hebben de volgende eisen:

¦ Maximaal 3 tijdelijke contracten in 3 jaar

¦ de rechtspositieregelingen (contracten en ontslagrecht) van de onderneming of sector zijn leidend

¦ de toepasselijke arbeidsvoorwaarden en arrangementen van de onderneming of sector zijn leidend

¦ de bedrijfstakpensioen- of ondernemingspensioenregeling zijn leidend

¦ de materiële werkgever(daar waar gewerkt wordt) is ook onverkort de juridische werkgever en blijft in essentie aansprakelijk

¦ payrolling is een vorm dienstverlening waarbij naast salarisbetalingen en financieel-administratieve ondersteuning, HRM-ondersteuning en arbo-dienstverlening wordt geboden en waarbij de uiteindelijke juridische verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid blijft liggen bij de materiële werkgever”

CNV Dienstenbond
Wat deze bond betreft kan geconcludeerd worden dat de poging om in overleg met werkgevers tot een ordening van de markt en acceptabele regeling van het begrip Payrollen te komen niet gelukt is.


CNV Dienstenbond maakt zich veel zorgen om de ondermijnende werking van Payroll. Bestaande cao’s, arbeidsvoorwaarden regelingen en ook de rechtspositie van werknemers worden in verschillende sectoren ondermijnd, het gemak waarmee ook VPO leden switchen tussen de ABU cao en de VPO cao om al naar gelang wensen van de klant te Payrollen, stuit ons tegen de borst. Je maakt afspraken of niet.

Bron: Het Financieele Dagblad, 1 december 2010 en CNV Dienstenbond, 2 december 2010. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...