Nieuws 2011

Welk beroep maakt het gelukkigst? (25-10-2011)

Uit een lijstje van 5 ‘meest gelukkige’ beroepen komt het beeld naar voren dat vooral mannen in de kracht van leven, die grote bewegende machines in hun macht hebben, daar een geluksgevoel van krijgen. Ook leiding geven maakt gelukkiger.

Crisis in Duitsland en Nederland (11-10-11)

Voor zover de economische crisis toeslaat, maken vooral vrouwen en werknemers van boven de 50 daar melding van. Ze vinden dat hun werkgever door de crisis vanaf begin 2009 in de problemen is geraakt, als ze merken dat lonen worden bevroren, banen verdwijnen en de werkdruk toeneemt omdat minder mensen hetzelfde werk moeten blijven doen. Dit blijkt uit een loonwijzer-onderzoek onder ruim 30.000 respondenten in Nederland en in Duitsland van augustus 2009 tot eind 2010. De volgende trend heeft alleen betrekking op Nederland.

Secretaresses tevreden met baan

Secretaresse staat in de top 10 van de meest voorkomende vrouwenberoepen op Loonwijzer.nl. In deze lijst scoort de secretaresse het hoogst op baantevredenheid met een 7.6 op een schaal van 1 tot 10.

Tien best betaalde en meest voorkomende beroepen (16-03-11)

Mannen zijn het beste af in een directeursfunctie. De algemeen directeur voert de lijst aan met ruim 45 euro per uur in de top 10 best betaalde beroepen voor mannen in 2010. Filmproducent is voor vrouwen het best betaalde beroep met 29 euro per uur.

Loopbaanonderbreking: gering negatief effect op salaris (28-06-11)

Loopbaanonderbreking, bijvoorbeeld zwangerschapsverlof of een sabbatical, heeft een negatief effect op je salaris. Maar het effect is beperkt. Geslacht, opleidingsniveau, leiding geven en promotie maken hebben een veel grotere salariseffect. Dat blijkt uit onderzoek van Regioplan Beleidsonderzoek gebaseerd op de Loonwijzer salarisenquête.

Internationale salarisvergelijking in Big Macs (15-06-11)

Een Amerikaanse IT’er kan voor één uur werk vijf Big Macs kopen. Een Indonesische IT’er verdient slechts 0,8 Big Mac per uur. Dit blijkt een internationale salarisvergelijking van Loonwijzer/WageIndicator. Er zijn salarissen in 27 landen vergeleken aan de hand van de Big Mac index. Drie beroepen zijn bekeken: managers uit het middenkader, gespecialiseerde beroepen in de IT-sector, en arbeiders in de bouw en industrie zoals ambachtslieden, machine-operators en monteurs.

loading...
 
 

 
 
Loading...