Met prijzengeld Oranje clubs redden (12.07.10)

Een minderheid van 35 procent vindt dat de spelers van het Nederlands elftal het prijzengeld van het WK 2010 moeten krijgen. Bijna 45 procent vindt dat clubs van het faillisement gered moeten worden van het geld.

12 Juli 2010 - Met de tweede plaats op het WK 2010 haalt Oranje 24 miljoen dollar (18,9 miljoen euro) prijzengeld binnen. Dat bedrag gaat in de kas van de KNVB. We legden Loonwijzer-bezoekers de vraag voor: wat moet er met dat prijzengeld gebeuren?
Een minderheid van 35 procent vindt dat de spelers het geld moeten krijgen. Bijna 45 procent vindt dat clubs van het faillisement gered moeten worden van het geld.

Eénvijfde van de deelnemers had een andere mening. "Aan een goed doel geven, spelers zijn al rijk zat met deze inkomsten." schreef één van hen. Geven aan een goed doel kwam opvallend vaak naar voren als suggestie voor de KNVB. Maar nog veel vaker werd als alternatief genoemd: "Goede doelen in Zuid Afrika".

Daarnaast gingen er nog stemmen op om het geld in jeugdopleidingen te investeren, maar ook om er de staatsschuld mee af te lossen.

loading...
 
 

 
 
Loading...