Wereldvrouwenconferentie vakbonden: decent life for women (21.10.09)

21 oktober 2009

Meer dan 450 vrouwelijke vakbondsvertegenwoordigers uit 100 verschillende landen zijn deze week bijeen in Brussel voor het congres Decent Work, Decent Life for Women. Het is de allereerste wereldvrouwenconferentie van de internationale vakbond ITUC.

Wereldvrouwenconferentie ITUC 2009De conferentie staat in teken van de impact van de wereldwijde economische crisis op vrouwen. 'De wereldwijde economische crisis leidt tot meer extreme armoede, meer werkloosheid en een groeiende informele sector,' zegt ITUC-voorzitster Sharan Burrow.

Loonwijzer
De vakbonden willen ook kijken hoe ze de beloning en werkomstandigheden van vrouwen kunnen verbeteren. ITUC werkt hierbij samen met Loonwijzer's internationale partner, WageIndicator, aan het Decisions for Life project.

ITUC berekende dat de loonkloof tussen vrouwen en mannen wereldwijd 22 procent bedraagt. Hierbij is gebruik gemaakt van gegevens van WageIndicator, en voor de Nederlandse situatie van Loonwijzer-gegevens. Op de conferentie in Brussel wil ITUC een internationale strategie tegen de loonkloof ontwikkelen.

loading...
 
 

 
 
Loading...