Podiumplaats voor Lutho Cubeka naast Ronaldo (12.11.09)

Sitchting Loonwijzer sponsort met haar Zuid-Afrikaanse divisie Mywage Lucky Stars, de club waar de achtjarige Lutho Cubeka samen met zijn maten speelt.

Amsterdam, 12 november 2009

Zij aan zij staan ze: voetballer Lutho Cubeka uit het F-jes team van Gugulethu, een super arme wijk van Cape Town, en Ronaldo. Sitchting Loonwijzer sponsort met haar Zuid-Afrikaanse divisie Mywage Lucky Stars, de club waar de achtjarige Lutho Cubeka samen met zijn maten speelt.

Stichting Loonwijzer publiceert al jaren salarissen van VIP’s wereldwijd. De jonge talenten van Lucky Stars verdienen niks. Maar ze scoren er niet minder om! Daarom krijgen ze een podiumplek online in Nederland, Zuid-Afrika en de UK, pal naast hun helden. In de grootste arena ooit met dik een half miljoen toeschouwers in de maand. Dát verdienen ze tenminste wel.

Behalve een podiumplek krijgt het elftal van Lucky Stars shirts, ballen, sokken en voetbalschoenen. Dankzij de sponsoractie van Bafanakids en de bijdrage van Stichting Loonwijzer. Zo wordt het WK voetbal in 2010 ook voor deze Bafanakids een onvergetelijke gebeurtenis.

Stichting Loonwijzer is actief in 46 landen en doet wereldwijd onderzoek naar salaris en werkomstandigheden.

Bafana Bafana (‘de jongens’ in Zulu) is de bijnaam voor het Nationale elftal van Zuid-Afrika. Bafanakids is een initiatief van Abang Africa Trust en Ajax Cape Town en voorziet de townships van sportfaciliteiten, shirts, schoenen en materiaal.

loading...
 
 

 
 
Loading...