7 oktober wereldwijde Decent Work Day (7.10.09)

Vandaag organiseren vakbonden en organisaties uit meer dan 30 landen allerlei activiteiten die te maken hebben met Decent Work. In veel landen worden tallozen mensen onderbetaald, is er nog sprake van kinderarbeid, is het werk ongezond, worden er te veel uren gemaakt, en lijden werknemers onder de recessie en economische crisis.

7 oktober 2009

Vandaag organiseren vakbonden en organisaties uit meer dan 30 landen allerlei activiteiten die te maken hebben met Decent Work. In veel landen worden talloze mensen onderbetaald, is er nog sprake van kinderarbeid, is het werk ongezond, worden er te veel uren gemaakt, en lijden werknemers onder de recessie en economische crisis.

Met de leiders van de grootste economieën ter wereld (G20-top), maakt de internationale vakbeweging (ITUC) zich sterk voor wereldwijde maatregelen die fundamentele arbeidsrechten waarborgen, die duurzame economische groei bevorderen, een efficiënte financiering van de hervormingen en sociale rechtvaardigheid.

Veel mensen zijn hun baan verloren door klimaatmaatregelen. Voor hen moet er geïnvesteerd worden in "groene banen". Dit is een topprioriteit op de EU-lijst van bezwaren.

  • Check of jouw werkomstandigheden kloppen met internatioale afspraken in de Decent Work Check
loading...
 
 

 
 
Loading...