Bruto uurloon ligt euro lager dan in 2011 (11-06-2015)

Amsterdam, 11 juni 2015 - Gemiddeld krijgt een werknemer € 1,20 minder per uur dan in 2011. Dit wordt duidelijk uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in de loonontwikkeling en arbeidsmarkt in Nederland. De productiesector is de enige bedrijfstak waar het gemiddelde bruto uurloon hoger ligt.

Het gemiddelde uurloon daalt al sinds 2012. De grootste afname vond plaats in 2013, toen met 6 procent. Vooral in de financiële dienstverlening en de IT was destijds een negatieve verandering waar te nemen. Deze was ook in 2014 merkbaar, al was de daling minder groot.

De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index
De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index is het resultaat van de jarenlange relatie tussen Monsterboard en Loonwijzer en hun gezamenlijke behoefte aan een transparante arbeidsmarkt. Loonwijzer is een onafhankelijke non-profit organisatie die data over lonen in meer dan tachtig landen onderzoekt en vergelijkt. Monsterboard is marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent. Samen geloven beide partijen dat deze Index meer openheid creëert in ‘de wereld van werk’.

loading...
 
 

 
 
Loading...