Aangekondigde ontslagen nemen toe in meeste sectoren (10-06-2015)

Amsterdam, 10 juni 2015 - In 2014 zijn in het merendeel van de bedrijfstakken vaker ontslagen aangekondigd dan een jaar eerder. Dit wordt duidelijk uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in de loonontwikkeling en arbeidsmarkt in Nederland. Vooral in de landbouw, bosbouw en visserij was de toename fors.

Twee keer zoveel werknemers in de landbouw, bosbouw en visserij maakten melding van aangekondigde ontslagen binnen hun bedrijf. Daarentegen werd in de bouwnijverheid, het onderwijs en de financiële dienstverlening juist minder vaak ontslagen aangekondigd ten opzichte van 2013. Die daling was het grootst in de bouw, met ruim 10 procent minder.

De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index
De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index is het resultaat van de jarenlange relatie tussen Monsterboard en Loonwijzer en hun gezamenlijke behoefte aan een transparante arbeidsmarkt. Loonwijzer is een onafhankelijke non-profit organisatie die data over lonen in meer dan tachtig landen onderzoekt en vergelijkt. Monsterboard is marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent. Samen geloven beide partijen dat deze Index meer openheid creëert in ‘de wereld van werk’.

loading...
 
 

 
 
Loading...