Het minimumloon stijgt per (1-Juli-2014)

Het minimumloon stijgt per 1 juli 2014 naar € 1.495,20 bruto per maand. Dat is € 9.08 zonder vakantietoeslag. Vindt alle tarieven op Loonwijzer.nl.
23 mei 2014 - Vanaf 1 juli stijgt het minimumloon voor werknemers vanaf 23 jaar met 0,65 procent naar € 1.495,20 bruto per maand bij een dienstverband van 38 uur. Het uurloon bedraagt dan € 9.08 zonder vakantietoeslag. Daar komt 73 euro cent vakantietoeslag bovenop. Op dit moment is het minimumloon nog € 1.485,60 bruto per maand en € 9.02 per uur.

Jaarlijks worden in januari en juli de minimumlonen aangepast. Deze lonen gelden voor werknemers tussen de 23 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd. Jongeren tot 23 jaar hebben recht op minstens een percentage van het minimumloon. Op loonwijzer.nl staan de bedragen voor het minimumloon met vakantietoeslag volgens de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. Het gaat om de bedragen per jaar, per maand, per week, per dag, per uur.


Minimumuurloon is ook berekend
Traditioneel berekent Loonwijzer twee keer per jaar ook de uurlonen die een organisatie moet uitbetalen gebaseerd op gemiddelde werkweken in een bedrijf, die liggen tussen de  36 en 40 uur, afhankelijk van wat in cao's is afgesproken. Geen cao? Dan geldt een gemiddelde werkweek van 40 uur. Het wettelijk minimum uurloon is dan navenant lager.


Alle nieuwe minimumloonbedragen zijn geldig tot en met 31 december 2014. Loonwijzer.nl presenteert de lonen met de vakantietoeslagen er bij. "Dat is belangrijk", zegt Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer, "want er zijn nogal wat bedrijven die liever het minimum betalen en de vakantietoeslag van 8  procent vergeten. Door deze ook te publiceren helpt het de mensen (vooral vrouwen en jongeren), die afhankelijk zijn van het minimum, wat mondiger te zijn naar hun werkgever."


In de linken vind je het wettelijk minimumloon van vóór en na 1 juli 2014 met de bijbehorende minimum(jeugd)lonen en uurlonen.  
loading...
 
 

 
 
Loading...