Salaris en werkdruk Verpleegkundigen wereldwijd: wat denk jij?

Verpleegkundigen Sandra en TrishDe werkdruk van verpleegkundigen Sandra in Leeuwarden en Trish in Zuid-Afrika is groot, net als de salarisverschillen. Deel je eigen ervaring of geef je mening!

Lees ook: salaris en werk secretaresses in vijf landen

Werknemers in de zorg hebben te maken met pensioenverzekeraar PGGM. Je kunt  rond je 62ste stoppen met werken. Als je later met pensioen gaat, word je financieel beloond.

15 specialisten met meer dan 4 ton

SpecialistenMedisch specialisten van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam hebben voor een spectaculaire stijging gezorgd van topsalarissen van meer dan 4 ton in de (semi)publieke sector. Hun salarissen verdubbelden in een jaar tijd. Als de nieuwe wet wopt wordt aangenomen door de tweede kamer, beslist de minister wat de norm wordt in de zorgsector.

Lees ook: een fatsoenlijk topsalaris, kan dat?

Foto: Gov/Ba

Verpleegkundigen in Nederland verdienen met gemiddeld € 2725 per maand minder dan collega's in de UK, België en Duitsland. Maar meer dan hun Spaanse en Finse collega's. Dat blijkt uit onderzoek (2007) van het Loonwijzerteam uit Finland.

Wat verdienen jouw collega's in de zorg?

Hoeveel salaris krijg je met meer werkervaring? Scheelt het of je in een groot of klein ziekenhuis werkt? Je ziet het allemaal in de Salaris Check!

Citeer deze pagina © WageIndicator 2018 - Loonwijzer.nl - Zorgloonwijzer