Salarisenquête Nutsbedrijven (23.09.10)

23 sep. 2010 - Loonwijzer verzamelt via websites in 21 EU-landen salarisgegevens van werknemers die in nutsbedrijven werken.

WindmolenDe stichting Loonwijzer verzamelt via websites in 21 landen salarisgegevens van werknemers die in nutsbedrijven werken.

Het grootschalige WISUTIL project komt uit de koker van de EPSU (European Federation of Public Service Unions). Zij vertegenwoordigd 200 vakbonden en zo'n 8 miljoen werknemers die in de sectoren energie, water en afval werken.

"De europeanisering van het energiebeleid wordt realiteit", sprak  EU Commissaris voor Energie, Günther H. Oettinger op de conferentie in Brussel, 23 september. "We staan aan de vooravond van een Europese netwerk van de energiemarkt."

Het AIAS-instituut van de Universiteit van Amsterdam coördineert het project. In de enquête beantwoorden werknemers vragen over hun loon, betaling van overwerk, regelingen voor onregelmatige uren en ploegendienst, stress op het werk, de lengte van de werkweek, loopbaanperspectieven, vakbondslidmaatschap en nog veel meer.

De belangrijkste uitkomsten van de enquêtes worden in september 2011 gepresenteerd op een conferentie in Wenen.

 
Loading...