Meest gevraagde banen

Meest gevraagd beroepen, meeste vraag naar: Ambachtslieden, Administratief personeel, Technici en vakspecialisten, Installateurs van elektrische apparatuur, Machinemonteurs, montage en reparatie, Bedieningspersoneel van machines en installaties, assembleurs, Schilders e.d., Verkopers, Werktuigbouwkundig ingenieurs, Vrachtwagenchauffeurs

Meest gevraagde beroepen in Nederland

Wist je dat in Nederland de vraag naar ambachtslieden het grootst is? De European Employment Services (EURES) kijkt elk kwartaal naar de vacatures in alle EU-landen, om te bepalen welke beroepen het hardst nodig zijn. Voor Nederland staat op plek 2 administratief personeel, en technici en vakspecialisten completeren de top 3. Moet je nog studeren of wil je je laten omscholen, houd dan vooral in de gaten waarnaar veel vraag is.

Weten wat het werk inhoudt en hoeveel het verdient? Klik erop om naar de 'Functie en salaris'-pagina voor dat beroep te gaan.

Bron: European Employment Services


Meest gevraagde beroepen per provincie

De Europese Unie splitst de vacatures ook uit per provincie. Zo is er in Friesland en Groningen vooral vraag naar ambachtslieden en staan in Noord-Brabant de meeste vacatures open voor lassers en snijders. Voor Drenthe is helaas niet bekend welke beroepen daar het meest in trek zijn.


Bron: European Employment Services


Vergelijk je salaris

Citeer deze pagina © WageIndicator 2017 - Loonwijzer.nl - Meest gevraagde banen