Nuttige organisaties voor zzp'ers

Jij en je collega-ondernemers lopen soms tegen dezelfde vragen en problemen aan. Door je krachten te bundelen krijg je meer voor elkaar. Sluit je aan bij een organisatie voor zelfstandigen. Daar kun je vaak ook terecht voor individueel advies. En: goed voor je netwerk.

FNV Zelfstandigen

Bij FNV Zelfstandigen kun je terecht voor informatie, persoonlijk advies en juridische hulp voor je bedrijf. De service is bedoeld voor leden. Je kunt er bijvoorbeeld je vragen kwijt over contracten met opdrachtgevers, leveringsvoorwaarden en incasso.  Of over de regels rond de VAR  en de criteria van de Belastingdienst. Verder kun je meedoen aan trainingen , seminars en netwerkbijeenkomsten. Als lid krijg je ook korting op verzekeringen en kun je gebruik maken van de administratie-service. FNV Zelfstandigen zorgt ook voor de collectieve belangenbehartiging van zzp'ers. Verder is er op de website een besloten deel dat leden de gelegenheid biedt om met elkaar in contact te komen.

PZO

PZO, het Platform Zelfstandige Ondernemers, komt op voor de belangen van zelfstandige ondernemers. Het brengt de positie en de belangen van ondernemers onder de aandacht bij kamerleden, ambtenaren en autoriteiten. Verder biedt PZO aan leden diensten aan, zoals gratis advies over de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) en gratis antwoord op eenvoudige juridische vragen. Leden kunnen ook profiteren van collectieve kortingen op verzekerings- en pensioenpremies.

Regionale netwerken

Bij de Kamer van Koophandel kun je zien welke netwerken en ondernemersverenigingen er bij jou in de omgeving zijn. Ook staat er wanneer er netwerkbijeenkomsten en netwerkcafés worden gehouden. Zo ontmoet je collega-ondernemers!

Federatie Zakenvrouwen

Federatie Zakenvrouwen wil dat vrouwen hun leven lang economisch zelfstandig kunnen blijven. De Federatie behartigt de belangen van ondernemende vrouwen in de politiek, het bedrijfsleven, de zorg, de maatschappij en de wetenschap. In de Federatie Zakenvrouwen werken netwerken van vrouwelijke ondernemers en managers in Nederland samen. Je kunt lid worden van Federatie Zakenvrouwen door lid te worden van een van de aangesloten netwerken. Je kunt ook individueel lid worden.

loading...

Loading...